Bilgeliğe Yolculuk...
Vize Meslek Yüksekokulu
04/09/2024 13:58:09 - 04/09/2024 13:58:09 - 52 Okunma

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimizden, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 5 inci maddesinin (ı) bendi gereği almak ve başarmak zorunda oldukları Yabancı Dil (İngilizce) derslerinden muaf olmak isteyenler için, aşağıdaki bilgiler uyarınca Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet ve Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

 

Sınav Bilgileri:

Tarih    : 25 Eylül 2024 Çarşamba

Saat      : 10.00

Yer       : Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (Karahıdır Yerleşkesi) A Blok

Salon    : Sınav saatinde duyurulacaktır.

 

Başvuru Bilgileri:

Başvuru Tarihleri           : 9-20 Eylül 2024

Başvuru Yöntemi           : Başvurular, https://forms.office.com/r/J4sjvJZ05y bağlantı adresi üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Öğrencilerin ilgili alanda belirtilen talimatları takip ederek başvuru formunu doldurması ve "Gönder/Submit" tuşuna basarak başvurusunu tamamlaması gerekmektedir. Başvuru tamamlandığında, "Başvurunuz alınmıştır, formu tekrar doldurup göndermeyiniz" şeklinde bir masaj alacaksınız.

 

Muafiyet Şartları:

Yabancı Dil (İngilizce-I ve İngilizce-II) derslerinden muaf olabilmek için, alınması gereken asgari puan; fakülte öğrencileri için 100 tam puan üzerinden 70, yüksekokul öğrencileri için 60'tır.

 

Sınav Sonuçları:

Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet ve Yeterlik Sınavı sonuçları, en geç 4 Ekim 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının resmi internet sayfası (oidb.klu.edu.tr) üzerinden duyurulacaktır. Bağlantı adresi belirtilen internet sayfasında yayımlanan duyuruların takip edilmesi önem arz etmektedir.

 

Önemli Not:

  • Bu sınava aşağıda belirtilen öğrenciler giremez:
    • İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programı, İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) Programı ve İktisat (İngilizce) Programı Zorunlu Hazırlık Sınıfı öğrencileri,
    • 2024’ten önceki yıllarda kayıt olmuş olan öğrenciler,
    • Yatay geçişle gelen öğrenciler,
    • Yabancı uyruklu öğrenciler.
  • 20 Eylül 2024 saat 23.59'da başvuru ekranı kapanacak ve yeni başvuru alınmayacaktır.
  • Sınava giren öğrencilerin, sınav sonuçları ilan edilinceye kadar (muafiyet için belirlenen asgari puanı alıncaya kadar) yabancı dil derslerine devam etmeleri zorunludur.
  • Bu sınavın mazereti yoktur. Bu nedenle adayların belirtilen gün ve saatte sınav yerinde bulunmaları önem arz etmektedir.
  • Sınavla ilgili sorularınızı ydbb@klu.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletebilirsiniz.

 

Öğrencilerimizin bilgisine sunar, sınavda başarılar dileriz.

y.dil

Facebook Twitter Google Plus

Duyurular

İçerik bulunamadı.

              

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.